Fél év alatt -25 kg – Ismerjétek meg Bence történetét!

Kovács Bence vendégem serdülőkori elhízásával nézett szembe tavaly nyáron, majd lépett túl rajta fél év elteltével. Történetét iskolapéldának is nevezhetnénk, ugyanis a tudatos munka minden lépcsőfokát végigjárva érte el elsődleges célját, az egészséges, fitt fizikum elérését.

Bence az első gimnáziumi évét megelőzően kért tőlem segítséget életmódja átalakításban. Életkor szempontjából talán a legjobb időben érkezett hozzám, de engem is meglepett fejlődési ütemének gördülékenységével, letisztultságával, ezáltal a fegyelmével.

Mielőtt elkezdtük volna a közös munkát, már akkor megtörténtek részéről az első önálló lépések, mellyel sikerült testtömegcsökkenést elérnie, ennek is köszönhetően fél év alatt 25 kg-os testtömegcsökkenést értünk el. A konkrét eredményekről a következő kép árulkodik, melyet engedélyével hozok nyilvánosságra:

Az objektív mérési eredményeknek hála pontos képet kaphatunk a testösszetétel változásairól, azonban van, amit nem lehet hasonló méréssel kifejezni. Ilyen pl. a különböző edzésmódszerek megismerése, gyakorlatvégrehajtások nulláról készségszintre történő fejlesztése, táplálkozási elvek megismerése, de leginkább hozzáállás-, és életszemléletváltás. A fejlődésének hála a sportágában, labdarúgásban is jobb teljesítmény elérésére képes.

Ami számomra a legnagyobb tanulság és megerősítés volt az Ő esetéből, az az, hogy mindennapos testmozgás (tervezett, akár napi többszöri mozgás) nélkül nagyon nehéz az elhízás állapotán változtatni. Ez az Ő esetében a sportágának űzésével, a mindennapos testnevelés céljainkhoz illesztésével, a közös munkánkkal, és a házi feladatok végrehajtásával sikerült.
Ezek azok a tényezők azok, amelyeket a legnehezebb behozni egy felnőtt, sok esetben ülő munkát végző, családos Vendég életébe. Mivel a legnehezebb az évek során kialakított rutin megváltoztatása, ezért ez az, amiben egy edző a legtöbbet tud segíteni a Vendégének.

Bár Bence a közös munka során sem elsősorban a szavak embere volt, a továbbiakban olvassuk az Ő gondolatait!

1. Mióta edzel a SPEEDFIT-ben?

2018. 07.17. óta.

2. Mi volt a három legfontosabb dolog számodra, ami miatt a SPEEDFIT Stúdió mellett döntöttél?

A számomra könnyen megközelíthetősége, a személyi edzés lehetősége és a jó hírneve.

3. Ha tudnád, hogy a SPEEDFIT Stúdió ötletládájába bedobott gondolataid valóra válnának, mi lenne az a három dolog, aminek a megvalósulása még inkább támogathatna céljaid elérésében?

Több akció és lehetőség diákok számára.

4. Az elejétől kezdve igénybe veszed személyi edző segítségét?

Igen.

5. Mi motivált arra, hogy személyi edző segítségét kérd?

Nem jártam azelőtt edzőterembe ezért nem volt tapasztalatom. Gyorsan és hatékonyan szerettem volna változást elérni.

6. Mi alapján választottál edzőt magadnak?

A honlapon kerestem edzőt és a szimpátia mellett a legsokoldalúbb edzőt próbáltam kiválasztani.

7. Egy egytől tízig terjedő skálán mennyiben befolyásol a személyi edződ személyisége és szaktudása abban, hogy a SPEEDFIT Stúdió tagja vagy, ha az 1 a semennyiben és a 10 azt jelenti, hogy miatta jársz éppen ebbe a fitneszterembe edzeni?

8.

8. Ha megjelenítesz magad előtt egy képzeletbeli dobogót, ahol díjazod az első, a második és a harmadik helyezettet, mi lenne az a három dolog, ami miatt a SPEEDFIT Stúdióba jársz edzeni? Mi állna az első, a második, ill. a harmadik helyen?

Az első helyen a személyi edzés, a második helyen a könnyen megközelíthetőség, a harmadik helyen a jó légkör.

9. Ha úgy látnád, hogy a legjobb barátodnak is segíthetne a rendszeres testmozgás, mit mondanál neki, mi lenne a legfőbb haszna abból, ha ő is eljárna a SPEEDFIT Stúdióba edzeni?

Jobb lesz a közérzete, fittebb lesz a megjelenése, valamint magabiztosabb lesz.

10. Tegyük fel, hogy ezt a kérdést a hozzád legközelebb álló személyhez intézhetjük; vajon mit mondana arról, hogy az állandó elfoglaltságaid mellett rendszeresen eljársz sportolni?

Motiválná őt az hogy a rendszeres sportolásnak megvan az eredménye.

11. Ha egy életmód magazin felkérne, hogy írj egy cikket az eddigi munkádról, elért eredményeidről, a sport hatásáról a mindennapjaidra, mi lenne az az öt dolog, amit biztosan beleírnál?

Az önbizalmam növekedése, a sportágamban elért teljesítményem fejlődése. Az, hogy a mozgás a mindennapjaim részévé vált, ez kitartóbbá és céltudatosabbá tett, valamint a legnagyobb elért eredményem, ami a fél év alatti 25kg-os fogyásom.

12. És ha ugyanez a magazin címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett?

Kitartással célba érsz.

Köszönöm Kovács Bence közreműködését a cikk elkészültében, az elkezdett munka ezzel nem ért véget! :)